Meer speelplezier in de speeltuin

Voor Speeltuinwerk Limburg gaf Speelmakers een workshop over 'Het belang van buitenspelen'. Waarom is buitenspelen zo belangrijk voor kinderen? En hoe zorg je voor meer (intense) speelkansen en dus meer speelplezier in de speeltuin?

Lees meer
Het altijd-vakantie-gevoel

De zomervakantie staat voor veel kinderen bijna voor de deur. Dat betekent ‘even niets moeten’. Je schoolwerk loslaten en geen verplichtingen van clubjes. Gewoon doen waar jij zin in hebt. Want vakantie is vrije tijd. En dat is precies de gedachte achter het speelpleinwerk in Vlaanderen waar jaarlijks 185 duizend kinderen aan meedoen. En die begeleidt wordt door 23 duizend ‘animatoren’, jongeren die zich inzetten om kinderen écht vakantie te laten beleven.

Lees meer
Wat betekent spelen voor Nijha?

Speelmakers begeleidde Nijha in een aantal sessies naar een nieuwe kijk op spelen. Wat betekent spelen voor hen en hoe willen zij dat kinderen spelen op een Nijha speelplek?

Lees meer
Hoe realiseer jij die droomspeelplek?

Voor de KNHM Foundation gaf Speelmakers een online workshop aan vrijwilligers van buurtinitiatieven die bezig zijn met het maken of verbeteren van een speelplek in hun eigen buurt.

Lees meer
Online workshops voor de kinderopvang

Werk jij in de kinderopvang en wil je jouw kennis over spelen vergroten? Volg dan de online workshops van Speelmakers. Leer alles over je eigen speeltalent, het opzetten van een tijdelijke speelsetting en het geven van speelimpulsen aan kinderen.

Lees meer
Workshop 'Buiten & Spelen'

Buiten spelen maakt kinderen vrolijk en blij. Het is goed voor hun gezondheid en prikkelt de fantasie. Waarom kunnen kinderen juist buiten zo intens spelen? En hoe zorg je voor betekenisvolle speelkansen in de opvang, in de speeltuin of op het schoolplein?

Lees meer
Van voortuin naar speelruimte

In België werkte Speelmakers samen met kinderen, ouders en buurtbewoners aan het project ‘Kinderen & Voortuinen’. Samen ontwierpen zij speelse voortuinen, van tipi tent tot buitenkeuken! Kinderen gaan sneller bij elkaar spelen in deze veilige overgangszone tussen thuis en buurt.

Lees meer

© 2021 Speelmakers - pleun@speelmakers.nl - privacyverklaring - cookiebeleid - sitemap Quoted: Websites met méér