Lees mee.
Speel mee.
Voel mee.

Speelverhalen 
van elke dag.

We nemen je mee achter de schermen bij Speelmakers. Een inkijk in wat we doen én waarom we dat doen. Laat je inspireren om zelf aan de slag te gaan of met ons samen te werken.


Meer speelplezier in de speeltuin

Voor Speeltuinwerk Limburg gaf Speelmakers een workshop over 'Het belang van buitenspelen'. Waarom is buitenspelen zo belangrijk voor kinderen? En hoe zorg je voor meer (intense) speelkansen en dus meer speelplezier in de speeltuin?

Lees meer
Het altijd-vakantie-gevoel

De zomervakantie staat voor veel kinderen bijna voor de deur. Dat betekent ‘even niets moeten’. Je schoolwerk loslaten en geen verplichtingen van clubjes. Gewoon doen waar jij zin in hebt. Want vakantie is vrije tijd. En dat is precies de gedachte achter het speelpleinwerk in Vlaanderen waar jaarlijks 185 duizend kinderen aan meedoen. En die begeleidt wordt door 23 duizend ‘animatoren’, jongeren die zich inzetten om kinderen écht vakantie te laten beleven.

Lees meer
Wat betekent spelen voor Nijha?

Speelmakers begeleidde Nijha in een aantal sessies naar een nieuwe kijk op spelen. Wat betekent spelen voor hen en hoe willen zij dat kinderen spelen op een Nijha speelplek?

Lees meer
Hoe realiseer jij die droomspeelplek?

Voor de KNHM Foundation gaf Speelmakers een online workshop aan vrijwilligers van buurtinitiatieven die bezig zijn met het maken of verbeteren van een speelplek in hun eigen buurt.

Lees meer
Van publiek tot superheld. Zo zorg jij voor meer speelplezier bij je thuis!

Drink jij de hele dag poppenthee en vlieg je als superheld door de kamer of kijk je liever vanaf de zijlijn naar het spel van je kind? Als ouder kun je verschillende rollen aannemen om het spelen van je kind thuis te stimuleren. Welke rol past bij jou? En hoe wissel je van rol als je dat zou willen?

Lees meer
Online workshops voor de kinderopvang

Werk jij in de kinderopvang en wil je jouw kennis over spelen vergroten? Volg dan de online workshops van Speelmakers. Leer alles over je eigen speeltalent, het opzetten van een tijdelijke speelsetting en het geven van speelimpulsen aan kinderen.

Lees meer
Workshop 'De kracht van spelen'

Wat is spelen? Wat is nodig om tot intens spel te komen? In deze workshop ervaar je waar spelen echt om gaat, vanuit de beleving van kinderen.

Lees meer
Workshop 'Eindeloos speelplezier met losse materialen'

Wil jij kinderen nog meer hun eigen speelomgeving laten creëren? Met simpele materialen die je overal kunt vinden? Dompel je dan onder in de magie van ‘loose parts play’.

Lees meer
Drieluik 'De magie van Loose parts play'

Wil jij nog dieper ingaan op het spelen met losse materialen? Volg dan het drieluik De magie van ‘Loose parts play’. In 3 middagen ontdek je met je hele team wat het spelen met losse materialen kan betekenen voor de kinderen op jouw specifieke locatie.

Lees meer
Workshop 'Buiten & Spelen'

Buiten spelen maakt kinderen vrolijk en blij. Het is goed voor hun gezondheid en prikkelt de fantasie. Waarom kunnen kinderen juist buiten zo intens spelen? En hoe zorg je voor betekenisvolle speelkansen in de opvang, in de speeltuin of op het schoolplein?

Lees meer
Van voortuin naar speelruimte

In België werkte Speelmakers samen met kinderen, ouders en buurtbewoners aan het project ‘Kinderen & Voortuinen’. Samen ontwierpen zij speelse voortuinen, van tipi tent tot buitenkeuken! Kinderen gaan sneller bij elkaar spelen in deze veilige overgangszone tussen thuis en buurt.

Lees meer
Een huis van karton

“Mama, mogen wij hiermee spelen?” Mijn kinderen (8 & 6) kijken mij hoopvol aan. Een tijdje geleden kregen wij een nieuwe koelkast die stevig verpakt zat in een heleboel karton…

Lees meer
Faceboekgroep 'Speelideeën voor thuis'

Onze Facebookgroep van en voor ouders staat boordevol speelideeën. Laat je inspireren, deel leuke voorbeelden en verhoog het speelplezier bij je thuis!

Lees meer

© 2021 Speelmakers - pleun@speelmakers.nl - privacyverklaring - cookiebeleid - sitemap Quoted: Websites met méér