Lees mee.
Speel mee.
Voel mee.

Speelverhalen 
van elke dag.

We nemen je mee achter de schermen bij Speelmakers. En geven je een inkijkje in wat we doen én voor welke organisaties we dat doen. Nieuwsgierig naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op.


‘Nieuwsgierigheid brengt kinderen samen’

Dorien König werkt als leerkracht van groep 7 & 8 bij Montessorischool Rhenen. Hier spelen ze nu ruim een jaar met loose parts op het schoolplein tijdens buitenspeeltijd. “Deze manier van spelen werkt verbindend,” vertelt zij enthousiast. “Ik zie kinderen van alle leeftijden samen spelen. Ook kinderen die niet per se vrienden zijn. Nieuwsgierigheid brengt hen samen.”

Lees meer
Als kind kreeg ik alle ruimte om te spelen

Mijn eigen speelherinnering brengt mij terug naar hutten bouwen onder struiken, fietsen door de buurt, voorstellingen maken met mijn zus. Als kind kreeg ik alle ruimte om te spelen. En ging ik helemaal op in mijn eigen fantasie.

Lees meer
Speelverkenner voor gemeente Rheden

Speelmakers onderzocht, in de rol van Speelverkenner, wat er nodig is om kinderen en jongeren in de gemeente Rheden (meer) te laten buitenspelen en maakte daarvoor een concreet Actieplan.

Lees meer
Procesbegeleiding voor Natuurcentrum Arnhem

De twee prachtige biologische stadsboerderijen van Natuurcentrum Arnhem krijgen een nieuwe speelplek waar kinderen, met en zonder beperking, eindeloos kunnen samen spelen in het groen. Speelmakers begeleidt dit proces.

Lees meer
Meer plezier met leuker materiaal - gratis cursus

Deze gratis cursus voor ouders verandert blijvend je mindset over speelmateriaal bij je thuis.

Lees meer
Het spelen van je kind ondersteunen - gratis cursus

Dankzij deze gratis cursus neem jij meerdere positieve rollen aan om je kind tot intens speelplezier te brengen. Je bouwt samen een speelrelatie op. Zo wordt spelen leuker en waardevoller voor je kind.

Lees meer
Opleiding Speelexpert baby en peuter

Werk jij als leidinggevende of pedagogisch coach in de kinderopvang? En wil je de speelkwaliteit op jouw locatie verhogen én je team hierin meenemen? Dan is deze opleiding perfect voor jou!

Lees meer
Spelen op een groen schoolplein

Waarom spelen kinderen vrijer, avontuurlijker en creatiever in een groene omgeving? En hoe zorg je als leerkracht voor waardevolle speelkansen op een groen schoolplein?

Lees meer
Lezing Loose Parts Play

Kinderopvang Humankind wilde haar medewerkers tijdens een landelijke studiedag inspireren rondom het thema ‘Loose Parts’. De ruim 200 deelnemers werden op een actieve manier aan het denken gezet over het spelen met losse materialen.

Lees meer
Projectleiding voor Jantje Beton

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Speelmakers is als projectleider betrokken bij verschillende projecten die bijdragen aan de buitenspeelkansen voor kinderen.

Lees meer
Onbeperkt spelen

Speelmakers gaat voor speelplezier voor íeder kind, met zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Want ieder kind heeft recht op spelen en op vrije tijd.

Lees meer
Zakgeld voor een nieuwe buurtspeelplek

“Ik ga thuis mijn portemonnee halen!” fluistert Dylano (6 jaar) in mijn oor. En weg is ‘ie! We zijn bezig met een kinderparticipatiesessie voor een nieuwe buurtspeelplek in de gemeente Rheden. En terwijl we aan het dromen zijn over de nieuwe speelplek, krijgt hij ineens een idee.

Lees meer
Meer speelplezier in de speeltuin

Voor Speeltuinwerk Limburg gaf Speelmakers een workshop over 'Het belang van buitenspelen'. Waarom is buitenspelen zo belangrijk voor kinderen? En hoe zorg je voor meer (intense) speelkansen en dus meer speelplezier in de speeltuin?

Lees meer
Het altijd-vakantie-gevoel

Vakantie betekent ‘even niets moeten’. Je schoolwerk loslaten en geen verplichtingen van clubjes. Gewoon doen waar jij zin in hebt. Want vakantie is vrije tijd. En dat is precies de gedachte achter het speelpleinwerk in Vlaanderen waar jaarlijks 185 duizend kinderen aan meedoen. En die begeleidt wordt door 23 duizend ‘animatoren’, jongeren die zich inzetten om kinderen écht vakantie te laten beleven.

Lees meer
Wat betekent spelen voor Nijha?

Speelmakers begeleidde Nijha in een aantal sessies naar een nieuwe kijk op spelen. Wat betekent spelen voor hen en hoe willen zij dat kinderen spelen op een Nijha speelplek?

Lees meer
Hoe realiseer jij die droomspeelplek?

Voor de Katalys (voorheen KNHM Foundation) gaf Speelmakers een online workshop aan vrijwilligers van buurtinitiatieven die bezig zijn met het maken of verbeteren van een speelplek in hun eigen buurt.

Lees meer
Workshop 'De kracht van spelen'

Wat is spelen? Wat is nodig om tot intens spel te komen? In deze workshop ervaar je waar spelen echt om gaat, vanuit de beleving van kinderen.

Lees meer
Workshop 'Eindeloos speelplezier met losse materialen'

Wil jij kinderen nog meer hun eigen speelomgeving laten creëren? Met simpele materialen die je overal kunt vinden? Dompel je dan onder in de magie van ‘loose parts play’.

Lees meer
De magie van Loose parts play

Wil jij nog dieper ingaan op het spelen met losse materialen? Volg dan de training De magie van ‘Loose parts play’. In 3 middagen ontdek je met je hele team wat het spelen met losse materialen kan betekenen voor de kinderen op jouw specifieke locatie.

Lees meer
Workshop 'Buiten & Spelen'

Buiten spelen maakt kinderen vrolijk en blij. Het is goed voor hun gezondheid en prikkelt de fantasie. Waarom kunnen kinderen juist buiten zo intens spelen? En hoe zorg je voor betekenisvolle speelkansen in de opvang, in de speeltuin of op het schoolplein?

Lees meer
Een huis van karton

“Mama, mogen wij hiermee spelen?” Mijn kinderen (8 & 6) kijken mij hoopvol aan. Een tijdje geleden kregen wij een nieuwe koelkast die stevig verpakt zat in een heleboel karton…

Lees meer

© 2024 Speelmakers - pleun@speelmakers.nl - privacyverklaring - cookiebeleid - sitemap Quoted: Websites met méér