Het altijd-vakantie-gevoel

De zomervakantie staat voor veel kinderen bijna voor de deur. Dat betekent ‘even niets moeten’. Je schoolwerk loslaten en geen verplichtingen van clubjes. Gewoon doen waar jij zin in hebt. Want vakantie is vrije tijd. En dat is precies de gedachte achter het speelpleinwerk in Vlaanderen waar jaarlijks 185 duizend kinderen aan meedoen. En die begeleidt wordt door 23 duizend ‘animatoren’, jongeren die zich inzetten om kinderen écht vakantie te laten beleven.

Lees meer
Online workshops voor de kinderopvang

Werk jij in de kinderopvang en wil je jouw kennis over spelen vergroten? Volg dan de online workshops van Speelmakers. Leer alles over je eigen speeltalent, het opzetten van een tijdelijke speelsetting en het geven van speelimpulsen aan kinderen.

Lees meer
Workshop 'Eindeloos speelplezier met losse materialen'

Wil jij kinderen nog meer hun eigen speelomgeving laten creëren? Met simpele materialen die je overal kunt vinden? Dompel je dan onder in de magie van ‘loose parts play’.

Lees meer
Drieluik 'De magie van Loose parts play'

Wil jij nog dieper ingaan op het spelen met losse materialen? Volg dan het drieluik De magie van ‘Loose parts play’. In 3 middagen ontdek je met je hele team wat het spelen met losse materialen kan betekenen voor de kinderen op jouw specifieke locatie.

Lees meer
Een huis van karton

“Mama, mogen wij hiermee spelen?” Mijn kinderen (8 & 6) kijken mij hoopvol aan. Een tijdje geleden kregen wij een nieuwe koelkast die stevig verpakt zat in een heleboel karton…

Lees meer

© 2021 Speelmakers - pleun@speelmakers.nl - privacyverklaring - cookiebeleid - sitemap Quoted: Websites met méér